Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450) Sałatka drobiowa z truskawkami .Aby skrócić czas oczekiwania na obiad , a jednocześnie pobudzić apetyt , zaserwuj lekką sałatkę . |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Przekąska
Liczba porcji: więcej
filet z kurczaka, 2 szt.
sól, 1 łyżecz.
mielony pieprz, 1 łyżecz.
olej, 1 łyżk.
zioła prowansalskie, 2 łyżk.
szczypiorek, 1 szt.
natka pietruszki, 1 szt.
koperek, 1 szt.
jogurt naturalny, 25 dag
limonka, 1 szt.
sałata, 1 szt.
truskawka, 30 dag
ogórek , 1 szt.
1 . Mięso opłucz , pokrój w plasterki i obsmaż na oleju . Następnie oprósz ziołami prowansalskimi , solą , pieprzem i smaż przez kolejne 5 minut .2 . Truskawki umyj i pokrój w ćwiartki . Ogórka sparz i pokrój w cienkie plasterki .3 . Sałatę porwij na kawałki , wymieszaj z ćwiartkami truskawek i plasterkami ogórka . Obłóż plastrami mięsa . 4 . Drobno posiekany szczypiorek połącz z posiekaną natką pietruszki i pokrojonym koperkiem . Posól . Całość zalej z wyciśniętym sokiem z limonki . 5 . Sałatkę serwuj w salaterce , polaną wcześniej przygotowanym sosem .