Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Jajka w szynce

Pyszna i szybka przekąska na wielkanocny stół . Łódeczki podaj na sałacie i udekoruj rzodkiewką .

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Śniadanie
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • ugotowane jajko, 6 szt.
  • szynka, 6 szt.
  • cielęcina , 50 dag
  • musztarda, 4 łyżk.
  • sól, 1 łyżecz.
  • mielony pieprz, 3 szczypta
  • olej, 3 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

1 . Plastry cielęciny umyj i osusz . Dopraw je solą i pieprzem . Posmaruj musztardą i podsmaż na patelni . Następnie ułóż na nich plasterki szynki i wstaw do nagrzanego piekarnika . Smaż 10 minut w temperaturze 160 stopni C . w Tym czasie ugotuj jajka . Przed podaniem łódeczki ułóż na półmisku , a w środek włóż przekrojone na pół jajko . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650