Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450) Jajka w szyncePyszna i szybka przekąska na wielkanocny stół . Łódeczki podaj na sałacie i udekoruj rzodkiewką . |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Śniadanie
Sposób przygotowania: pieczone
Liczba porcji: więcej
ugotowane jajko, 6 szt.
szynka, 6 szt.
cielęcina , 50 dag
musztarda, 4 łyżk.
sól, 1 łyżecz.
mielony pieprz, 3 szczypta
olej, 3 łyżk.
1 . Plastry cielęciny umyj i osusz . Dopraw je solą i pieprzem . Posmaruj musztardą i podsmaż na patelni . Następnie ułóż na nich plasterki szynki i wstaw do nagrzanego piekarnika . Smaż 10 minut w temperaturze 160 stopni C . w Tym czasie ugotuj jajka . Przed podaniem łódeczki ułóż na półmisku , a w środek włóż przekrojone na pół jajko .