Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:







Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Zapiekanka z kaszy

To moja ulubiona zapiekanka .

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • kasza kukurydziana , 1.5 szkl.
  • masło, 1 łyżk.
  • cebula, 1 szt.
  • pieczarka, 30 dag
  • keczup, 2 łyżk.
  • śmietana, 3 łyżk.
  • ser żółty, 15 dag
  • olej słonecznikowy, 3 łyżk.
  • bułka tarta , 4 łyżk.
  • sól, 1 łyżecz.
  • mielony pieprz, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

1 . Kaszę mieszamy ze 100 ml zimnej wody i wlewamy do 3 szklanek wrzątku z łyżką soli i oleju . Mieszając , gotujemy 25 minut . Dodajemy masło .2 . Kiełbasę kroimy w słupki . Pieczarki oczyszczamy kroimy w plastry i z cebulą smażymy na oleju . 3 . Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i oprószamy bułką . Wkładamy połowę kaszy , kiełbasę i pieczarki z cebulą . Oprószamy solą i pieprzem . Polewamy śmietaną wymieszaną z keczupem i posypujemy serem . Przykrywamy resztą kaszy . Zapiekamy 35 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650