Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ledorotaKuchcik (45)

Karkówka z kapustą kiszoną

Karkówka z kiszoną kapustą

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • karkówka, 1 kg
  • pieczarka, 1 kg
  • cebula, 50 dag
  • kapusta kiszona, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Mięso pokroić w plastry grubości 1 cm. Posypać wegetą i obtoczyć w mące. Odstawić na 20 minut. Podsmażyć lekko mięso i plastry ułożyć na blaszkę obok siebie. Na mięso położyć pokrojoną cebulę i podsmażone pokrojone pieczarki. Na to rozłożyć odsączoną kapustę kiszoną. Całość polać sosem. Sos: 7 łyżek wody, 2 łyżki maggi, 3 łyżki cukru (można mniej) ,2 łyżki musztardy, 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Całość piec w piekarniku 180 stopni przez 75 min. Podawać kawałki karkówki z zapieczoną na nich kapustą - razem z ziemniakami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650