Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Gorąca czekolada gorca-czekolada.jpg
Gorąca czekolada
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
dominika13337Młodszy Kucharz (275)

Gorąca czekolada

Coś idealnego dla smakoszy wszelkiego rodzaju czekolad :)

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • mleko, 500 ml
  • śmietanka, 250 ml
  • czekolada mleczna, 100 g
  • kakao, 30 g
  • likiery , 4 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

1. W rondlu z grubym dnem zagotować mleko i połowę śmietanki.2. Do wrzącego mleka dodać kakao, wymieszać. Zmniejszyć trochę ogień i dodać połamaną czekoladę, mieszać, aż czekolada się roztopi. Ciągle mieszając, potrzymać na ogniu przez około 1 minutę. Następnie zdjąć z ognia i czekoladę rozlać do szklanek.3. Resztę śmietanki ubić i nałożyć na wierzch czekolady w szklankach. Posypać startą czekoladą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4765
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650