Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

domowe bounty bounty_bat_1.jpg
domowe bounty
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
dominika13337Młodszy Kucharz (275)

Domowe bounty

Pyszne kokosowe kulki oblane czekoladą. Bez pieczenia.

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • czekolada mleczna, 200 ml
  • masło, 70 g
  • cukier puder, 70 g
  • śmietanka, 100 ml
  • wiórki kokosowe, 200 g
  •  
Sposób przygotowania

W naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż masło się rozpuści. Rozpuszczoną miksturę wlać na wiórki, dodać aromatu, wymieszać.Z mikstury uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać je na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową, schłodzić przez minimum godzinę.Rozpuścić mleczną czekoladę (w kąpieli wodnej lub mikrofali). Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie. wyłożyć na papier, by czekolada stwardniała.Przechowywać w lodówce 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650