|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: dominika13337Młodszy Kucharz (275) Domowe bountyPyszne kokosowe kulki oblane czekoladą. Bez pieczenia.
Składniki:
Sposób przygotowaniaW naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż masło się rozpuści. Rozpuszczoną miksturę wlać na wiórki, dodać aromatu, wymieszać.Z mikstury uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać je na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową, schłodzić przez minimum godzinę.Rozpuścić mleczną czekoladę (w kąpieli wodnej lub mikrofali). Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie. wyłożyć na papier, by czekolada stwardniała.Przechowywać w lodówce |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|