Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Paprykowe kwiatki kwiatki.jpg
Paprykowe kwiatki
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
alan89Kuchcik (180)

Paprykowe kwiatki

Smaczna i fikuśnie wyglądająca przekąska na zimno

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • papryka czerwona, 1 szt.
  • papryka żółta, 1 szt.
  • serek biały, 2 szt.
  • cebulka dymka, 1 szt.
  • posiekany koper, 1 łyżk.
  • chilli, 1 łyżk.
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • żelatyna, 1 łyżk.
  • cynamon, 1 łyżecz.
  • sól, 0 uncja
  • pieprz, 0 uncja
  •  
Sposób przygotowania

1. Strąki papryki powinny być mniej więcej równej wielkości.2. Paprykę myjemy, odcinamy „kapelusik” z ogonkiem, drążymy gniazdanasienne.3. Zieleninę płuczemy, osuszamy4. Serki dzielimy na dwie części i przekładamy do dwóch miseczek.5. Cebulkę, czosnek, szczypior, koperek i chili siekamy drobniutko.6. Do jednej miseczki dodajemy zieleninę, połowę cebulki, do drugiejczosnek i chili.7. Obie porcje doprawiamy sola i pieprzem.8. Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach wrzątku i dodajemy po połowie doobu porcji serka.9. Paprykę czerwona zapełniamy po brzeg twarożkiem z chili, mocnowciskając łyżeczką do samego końca strąka.10. Paprykę żółtą napełniamy serkiem z zieleniną.11. Papryki owijamy folią spożywczą i odkładamy na 3-4 godziny dolodówki.Podajemy na liściu sałaty albo bezpośrednio na kromce chleba, pokrojonew plastry bardzo ostrym nożem. Jeśli serek jest ścisły, możemyzrezygnować z żelatyny. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4465
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650