Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

proste mielone 33349_wieprzowe-kotlety-mielone-z-jablkiem_0_2.jpg
proste mielone
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
edyta99755Kucharz (490)

Proste mielone

mięciutkie kotleciki

  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • mielone mięso, 500 g
  • czerstwa bułka, 1 szt.
  • mleko 2,0 % , 0.5 szkl.
  • jajka, 1 szt.
  • suszony majeranek, 1 łyżecz.
  • czosnek granulowany, 1 łyżecz.
  • sól, 1 łyżk.
  • mielony pieprz, 1 łyżk.
  • bułka tarta , 0.5 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Bułkę zalać mlekiem, odstawić aby nasiąkła. Lekko odcisnąć i dodać do mięsa.Jajko i przyprawy dodać do mięsa z bułką, wyrobić. Formować okrągłe kotlety i panierować z bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej. Kłaść po kilka kotletów i smażyć na średnim ogniu.Gdy będą brązowe, przekładać na drugą stronę i dosmażyć. Zdjąć z patelni i osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650