Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Bliny z kaszy manny

Najlepiej smakują z dżemem .

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • kasza manna , 1.5 szkl.
  • mleko, 3 szkl.
  • masło, 3 łyżk.
  • jajka, 4 szt.
  • cukier, 3 łyżk.
  • sól, 1 szczypta
  • skórka cytrynowa, 1 łyżecz.
  • smalec, 100 g
  •  
Sposób przygotowania

1 . W rondelku zagotuj mleko z masłem . Mieszając , wsyp powoli kaszę mannę . Gotuj kilka minut na małym ogniu , cały czas mieszając . Odstaw do ostygnięcia .2 . Kaszę przełóż do miski . Żółtka wbij do garnuszka , wsyp cukier , szczyptę soli oraz skórkę startą z cytryny , zmiksuj na puszystą masę . Wymieszaj z kaszę manną . Białka ubij na sztywną pianę , dodaj do ciasta , delikatnie wymieszaj .3 . Smalec rozgrzej na patelni . Łyżką nakładaj małe porcje masy i smaż z obu stron na złoty kolor . Podawaj gorące z dżemem . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650