|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450) Bliny z kaszy mannyNajlepiej smakują z dżemem .
Składniki:
Sposób przygotowania1 . W rondelku zagotuj mleko z masłem . Mieszając , wsyp powoli kaszę mannę . Gotuj kilka minut na małym ogniu , cały czas mieszając . Odstaw do ostygnięcia .2 . Kaszę przełóż do miski . Żółtka wbij do garnuszka , wsyp cukier , szczyptę soli oraz skórkę startą z cytryny , zmiksuj na puszystą masę . Wymieszaj z kaszę manną . Białka ubij na sztywną pianę , dodaj do ciasta , delikatnie wymieszaj .3 . Smalec rozgrzej na patelni . Łyżką nakładaj małe porcje masy i smaż z obu stron na złoty kolor . Podawaj gorące z dżemem . |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|