Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:







Zapisz jako PDF

ciasto bananowe ciasto_bananowe.jpg
ciasto bananowe
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
edyta99755Kucharz (490)

Ciasto bananowe

puszyste i smaczne

  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • idealne dla dzieci
  • dieta
Składniki:
  • mąka , 230 g
  • olej, 130 ml
  • sól, 1 szczypta
  • soda oczyszczona, 2 łyżecz.
  • banan, 45 g
  • cukier brązowy, 200 g
  • jajka, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzać do 130 stopni. Formę o średnicy 20 cm wysmarować masłem.Ciasto: Ubić jajka z brązowym cukrem na puszystą pianę. Dodać rozgniecionego widelcem banana, sodę, sól oraz olej i dalej miksować na małych obrotach miksera, aż składniki się połączą. Przesiać mąkę do masy, zwiększyć obroty miksera i chwilę miksować, aż składniki się połączą. Wymieszać łyżką z posiekanym bananem(45g) i przełożyć do formy.Piec przez 1 godzinę i 30 minut lub jeszcze dłużej (trzeba sprawdzić patyczkiem czy jest suchy). Studzić w formie przez 10 minut, następnie wyjąć na metalową kratkę i całkowicie ostudzić. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650