Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

"SZARLOTKA" ikona duża.jpg
"SZARLOTKA"
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
edyta99755Kucharz (490)

"SZARLOTKA"

wyśmienite ciasto na przyjęcia w gronie znajomych czy też rodziny

  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • idealne dla dzieci
  • dieta
  • na Wielkanoc
  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • bułka tarta , 1 łyżk.
  • jabłko, 2 kg
  • kwaśna śmietana, 3 łyżk.
  • żółtka, 2 szt.
  • jajka, 2 szt.
  • cukier waniliowy, 2 szt.
  • cukier, 1 szkl.
  • margaryna, 210 dag
  • proszek do pieczenia, 2 łyżecz.
  • mąka pszenna, 4 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia posiekać nożem z margaryną. Dodać żółtka, całe jajka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę i wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Lekko odcisnąć sok i wymieszać z bułką tartą i cukrem waniliowym. Połowę ciasta rozwałkować i przełożyć na wyłożoną papierem dużą blachę. Wyłożyć starte jabłka. Przykryć pozostałym rozwałkowanym ciastem. Piec 45 minut w 200 stopniach C.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4465
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650