Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:








Zapisz jako PDF

"KASZAK" P1060276.JPG
"KASZAK"
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
edyta99755Kucharz (490)

"KASZAK"

ciasto jest bardzo proste i smaczne

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • herbatnik, 220 g
  • masło, 250 g
  • kasza manna , 1 szkl.
  • kakao, 3 łyżk.
  • cukier, 1 szkl.
  • mleko 2,0 % , 1 l
  •  
Sposób przygotowania

Odlać 1 szklankę mleka i wymieszać ją z kaszą manną. Resztę mleka wlać do garnka. Dodać cukier, kakao i masło. Całość zagotować, mieszając od czasu do czasu. Gdy masa się zagotuje, dodać mleko z kaszą, szybko mieszając. Gotować przez ok. 3- 4min. (Całość zgęstnieje). Garnek ściągnąć z pieca i wmieszać posiekane orzechy. Połowę herbatników rozłożyć w formie. (Skorzystałam z rozciąganej formy i użyłam 15 herbatników na jedną warstwę. Liczba herbatników zależy od wielkości formy). Wylać gorącą masę, wyrównać i przykryć resztą herbatników. Pozostawić do ostygnięcia, kolejno wstawić do lodówki. Deser jest gotowy po ok. 2godz, ale najlepiej jest go pozostawić na noc w lodówce. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650