Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

W orzechowej panierce w orzechowej panierce.jpg
W orzechowej panierce
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

W orzechowej panierce

Nie typowe danie ale zadowoli nie jednego smakosza .

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • olej, 5 łyżk.
  • sól, 1 łyżecz.
  • pieprz czarny, 1 szczypta
  • pieprz ziołowy, 2 szczypta
  • orzech ziemny, 40 dag
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • kasza manna , 8 łyżk.
  • bułka tarta , 6 łyżk.
  • jajka, 1 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • cukinia, 1 szt.
  • filet z kurczaka, 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

1 . Orzeszki rozgniatamy tłuczkiem do mięsa . Cukinię myjemy , obieramy i rozdrabniamy w robocie kuchennym . Cebulę i czosnek obieramy , drobno kroimy i podsmażamy .2 . Filet z kurczaka mielimy . Mięso mielone mieszamy z cebulą i czosnkiem , cukinią ,jajkiem , bułka tartą , kaszą manną oraz przyprawami .3 . Z masy formujemy niewielkie kotlety . Lekko dociskając , obtaczamy w orzeszkach . Na patelni rozgrzewamy tłuszcz . Smażymy kotlety z obu stron , aż się zrumienią . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650