Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
nike83Kuchcik (40)

Rogaliki z budyniem

Sprawdzony przepis na bardzo smaczne rogaliki, które polubią nie tylko dorośli.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • mąka pszenna, 300 g
  • cukier puder, 100 g
  • żółtka, 3 szt.
  • Śmietana 18% , 2 łyżk.
  • masło roślinne, 150 g
  • budyń śmietankowy, 1 szt.
  • mleko, 200 ml
  •  
Sposób przygotowania

Przygotować budyń według przepisu z opakowania. Resztę składników połączyć przez ugniatanie. Wsadzić do zamrażarki na 20 min. Ciasto po ochłodzeniu rozwałkować z kuli na grubość 4mm. i pokroić w trójkąty. Piec 20 min. w temperaturze 190 Stopni Celcjusza  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650