Tekst i zdjęcie: nike83 - Kuchcik (40)

Rogaliki z budyniem

Sprawdzony przepis na bardzo smaczne rogaliki, które polubią nie tylko dorośli.

Czas przygotowania: do 1 godziny

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Przekąska

Sposób przygotowania: pieczone

Liczba porcji: więcej

Składniki:

mąka pszenna, 300 g

cukier puder, 100 g

żółtka, 3 szt.

Śmietana 18% , 2 łyżk.

masło roślinne, 150 g

budyń śmietankowy, 1 szt.

mleko, 200 ml

Sposób przygotowania:

Przygotować budyń według przepisu z opakowania. Resztę składników połączyć przez ugniatanie. Wsadzić do zamrażarki na 20 min. Ciasto po ochłodzeniu rozwałkować z kuli na grubość 4mm. i pokroić w trójkąty. Piec 20 min. w temperaturze 190 Stopni Celcjusza