Tekst i zdjęcie: nike83 - Kuchcik (40) Rogaliki z budyniemSprawdzony przepis na bardzo smaczne rogaliki, które polubią nie tylko dorośli. |
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Przekąska
Sposób przygotowania: pieczone
Liczba porcji: więcej
mąka pszenna, 300 g
cukier puder, 100 g
żółtka, 3 szt.
Śmietana 18% , 2 łyżk.
masło roślinne, 150 g
budyń śmietankowy, 1 szt.
mleko, 200 ml
Przygotować budyń według przepisu z opakowania. Resztę składników połączyć przez ugniatanie. Wsadzić do zamrażarki na 20 min. Ciasto po ochłodzeniu rozwałkować z kuli na grubość 4mm. i pokroić w trójkąty. Piec 20 min. w temperaturze 190 Stopni Celcjusza