Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa z rzodkiweki zupa z rzodkiewki.jpg
Zupa z rzodkiweki
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Zupa z rzodkiweki

Oryginalna i bardzo smaczna .

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • bulion, 1 l
  • rzodkiew (pęczek), 2 szt.
  • ziemniak, 4 szt.
  • masło, 1 łyżk.
  • śmietana, 1 szkl.
  • mąka , 1 łyżk.
  • posiekany koper, 2 łyżk.
  • sól, 1 łyżecz.
  • mielony pieprz, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

1 . Rzodkiweki pokrój w plasterki i krótko podduś na maśle . Ziemniaki obierz , pokrój w kostkę , zalej gorącym bulionem . Dodaj rzodkiewki i gotuj aż ziemniaki będą miękkie .2 . Wymieszaj śmietanę z mąką i zagęść zupę . Zagotuj , przypraw do smaku i posyp posiekanym koperkiem . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650