Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450)

Zupa z rzodkiweki

Oryginalna i bardzo smaczna .

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Obiad

Sposób przygotowania: gotowane

Liczba porcji: cztery

Składniki:

bulion, 1 l

rzodkiew (pęczek), 2 szt.

ziemniak, 4 szt.

masło, 1 łyżk.

śmietana, 1 szkl.

mąka , 1 łyżk.

posiekany koper, 2 łyżk.

sól, 1 łyżecz.

mielony pieprz, 1 łyżecz.

Sposób przygotowania:

1 . Rzodkiweki pokrój w plasterki i krótko podduś na maśle . Ziemniaki obierz , pokrój w kostkę , zalej gorącym bulionem . Dodaj rzodkiewki i gotuj aż ziemniaki będą miękkie .2 . Wymieszaj śmietanę z mąką i zagęść zupę . Zagotuj , przypraw do smaku i posyp posiekanym koperkiem .