![]() |
Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450) Zupa z rzodkiwekiOryginalna i bardzo smaczna . |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: gotowane
Liczba porcji: cztery
bulion, 1 l
rzodkiew (pęczek), 2 szt.
ziemniak, 4 szt.
masło, 1 łyżk.
śmietana, 1 szkl.
mąka , 1 łyżk.
posiekany koper, 2 łyżk.
sól, 1 łyżecz.
mielony pieprz, 1 łyżecz.
1 . Rzodkiweki pokrój w plasterki i krótko podduś na maśle . Ziemniaki obierz , pokrój w kostkę , zalej gorącym bulionem . Dodaj rzodkiewki i gotuj aż ziemniaki będą miękkie .2 . Wymieszaj śmietanę z mąką i zagęść zupę . Zagotuj , przypraw do smaku i posyp posiekanym koperkiem .