Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa jarzynowa z ziemniakami Zupa jarzynowa z ziemniakami.jpg
Zupa jarzynowa z ziemniakami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Zupa jarzynowa z ziemniakami

Zupy z lanym ciastem nie zagęszczamy mąką.

  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 2 g
  • tłuszcz, 10 g
  • śmietana, 50 g
  • koncentrat pomidorowy, 5 g
  • brukselka, 50 g
  • ziemniak, 100 g
  • fasola, 50 g
  • marchew, 50 g
  • włoszczyzna, 50 g
  • wywar z kości, 500 g
  •  
Sposób przygotowania

Rozdrobnione warzywa lub mieszankę warzywną mrożoną zalaćzimną wodą lub dodać do przygotowanego wcześniej wywaru, posolić i gotować. Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do warzyw. Koncentrat pomidorowy rozmieszać z mąką i śmietaną, dodać dozupy, zagotować. Zupę doprawić do smaku — dodać świeży tłuszcz. Uwaga: Zamiast ziemniaków można dodać do zupy lane ciasto. Wlewamy je, gdy zupa jest doprawiona koncentratem pomidorowym. Potem dodajemy śmietanę i tłuszcz. Zupy z lanym ciastem nie zagęszczamy mąką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650