Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
niesiaKuchcik (195)

Rosół z naleśnikami

...

Składniki:
  • goździk, 3 szt.
  • ziele angielskie ziarnka, 6 szt.
  • liście laurowe, 2 szt.
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • bazylia, 1 łyżk.
  • twarożki, 10 dag
  • ser żółty, 10 dag
  • szczypiorek, 4 łyżk.
  • masło, 3 łyżk.
  • mąka , 10 dag
  • mleko, 1 szkl.
  • jajka, 2 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • kapusta głowiasta biała , 20 dag
  • włoszczyzna, 1 szt.
  • kurczak, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

1. Kurczaka podzielić na kawałki. Obraną cebulę przypiec w piekarniku lub nad gazem. 2. Włoszczyznę z kapustą pokroić an kawałki. Wlać do garnka 2l wody.Włożyć kurczaka, włoszczyznę i cebulę. Dodać przyprawy. Rosół gotować na wolnym ogniu godzinę. 3. Przygotować ciasto naleśnikowe, posiekać szczypiorek i wrzucić do ciasta.Usmażyć naleśniki. 4.Naleśniki posmarować ziołowym twarożkiem i posypać bazylią. Zwinąć w rulony. Każdy naleśnik zawinąć osobno w folię. Odstawić na 20 minut. Odwinąć i pokroić w plastry. Rosół przecedzić i doprawić do smaku, zagotować. Naleśnikowe ślimaczki włożyć do talerzy i zalać gorącym rosołem. Udekorować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650