Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
niesiaKuchcik (195)

Krem z zielonego groszku

W składnikach ser feta 30 dag i 6 grzanek z bułki

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • gałka muszkatołowa, 1 szczypta
  • masło, 2 łyżk.
  • Śmietana 18% , 4 łyżk.
  • bulion, 2 l
  • cebulka dymka, 3 szt.
  • groszek zielony, 300 g
  •  
Sposób przygotowania

1. Cebulki posiekać, zeszklić na maśle. Dodać groszek. Smażyć ok. 5 minut. 2. Zalać gorącym bulionem, gotować 10 minut. Pokroić w kostkę fetę, wrzucić do zupy. Ogrzewać aż ser się roztopi. 3. Zupę zmiksować, doprawić śmietaną oraz przyprawami. Wymieszać. Krem rozlać do kokilek, posypać groszkiem, grzankami i ew. fetą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650