Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kiełbasa turystyczna Kiełbasa turystyczna.jpg
Kiełbasa turystyczna
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TrinNnitySzef Kuchni (1150)

Kiełbasa turystyczna

Jak nazwa mówi turystyczna

Składniki:
  • jelito grube wieprzowe, 2 g
  • pieprz, 5 g
  • ziele angielskie, 5 g
  • cukier, 5 g
  • saletra, 1 łyżecz.
  • sól spożywcza, 150 g
  • wieprzowina , 1 kg
  • wątróbka wieprzowa , 1 kg
  • królik , 2750 g
  •  
Sposób przygotowania

Kiełbasę turystyczną przygotowuje się tak, jak kiełbasę wątrobianą; przed sparzeniem wędzi się ją 12 godzin w zimnym dymie. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650