Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pulpety mięsno - rybne pulpety miesno rybne.jpg
Pulpety mięsno - rybne
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Pulpety mięsno - rybne

Takie połączenie naprawdę jest pyszne .

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: duszone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • filet rybny, 1 kg
  • boczek wędzony, 30 dag
  • mąka ziemniaczana, 2 łyżk.
  • jajka, 3 szkl.
  • bułka tarta , 2 łyżk.
  • tymianek, 1 łyżk.
  • cebula, 5 szt.
  • ząbek czosnku, 4 szkl.
  • sól, 1 łyżecz.
  • mielony pieprz, 1 łyżecz.
  • ocet, 1 szkl.
  • cukier, 10 łyżk.
  • ziele angielskie, 10 szt.
  • liście laurowe, 4 szt.
  • koncentrat pomidorowy, 3 łyżk.
  • olej, 3 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

1 . Rybę i boczek zmiel . Dodaj posiekany czosnek i 2 cebule , mąkę , jajka , bułkę tartą i tymianek . Przypraw . Uformuj kulki . Gotuj 5 minut w bulionie .2 . Zalewa : 3 cebule obierz , pokrój w półplasterki , zeszklij na oleju . zagotuj 1 i 1/2 litra wody . Wsyp cukier , szczyptę soli , dodaj ziele i liście laurowe . Wlej ocet , gotuj około 10 minut . Dodaj cebulę i koncentrat , wymieszaj . Goracą zalewą polej pulpety . Ostudź . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650