Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450) Pulpety mięsno - rybneTakie połączenie naprawdę jest pyszne . |
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: duszone
Liczba porcji: więcej
idealne dla dzieci
filet rybny, 1 kg
boczek wędzony, 30 dag
mąka ziemniaczana, 2 łyżk.
jajka, 3 szkl.
bułka tarta , 2 łyżk.
tymianek, 1 łyżk.
cebula, 5 szt.
ząbek czosnku, 4 szkl.
sól, 1 łyżecz.
mielony pieprz, 1 łyżecz.
ocet, 1 szkl.
cukier, 10 łyżk.
ziele angielskie, 10 szt.
liście laurowe, 4 szt.
koncentrat pomidorowy, 3 łyżk.
olej, 3 łyżk.
1 . Rybę i boczek zmiel . Dodaj posiekany czosnek i 2 cebule , mąkę , jajka , bułkę tartą i tymianek . Przypraw . Uformuj kulki . Gotuj 5 minut w bulionie .2 . Zalewa : 3 cebule obierz , pokrój w półplasterki , zeszklij na oleju . zagotuj 1 i 1/2 litra wody . Wsyp cukier , szczyptę soli , dodaj ziele i liście laurowe . Wlej ocet , gotuj około 10 minut . Dodaj cebulę i koncentrat , wymieszaj . Goracą zalewą polej pulpety . Ostudź .