Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450)

Pulpety mięsno - rybne

Takie połączenie naprawdę jest pyszne .

Czas przygotowania: do 1 godziny

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Obiad

Sposób przygotowania: duszone

Liczba porcji: więcej

idealne dla dzieci

Składniki:

filet rybny, 1 kg

boczek wędzony, 30 dag

mąka ziemniaczana, 2 łyżk.

jajka, 3 szkl.

bułka tarta , 2 łyżk.

tymianek, 1 łyżk.

cebula, 5 szt.

ząbek czosnku, 4 szkl.

sól, 1 łyżecz.

mielony pieprz, 1 łyżecz.

ocet, 1 szkl.

cukier, 10 łyżk.

ziele angielskie, 10 szt.

liście laurowe, 4 szt.

koncentrat pomidorowy, 3 łyżk.

olej, 3 łyżk.

Sposób przygotowania:

1 . Rybę i boczek zmiel . Dodaj posiekany czosnek i 2 cebule , mąkę , jajka , bułkę tartą i tymianek . Przypraw . Uformuj kulki . Gotuj 5 minut w bulionie .2 . Zalewa : 3 cebule obierz , pokrój w półplasterki , zeszklij na oleju . zagotuj 1 i 1/2 litra wody . Wsyp cukier , szczyptę soli , dodaj ziele i liście laurowe . Wlej ocet , gotuj około 10 minut . Dodaj cebulę i koncentrat , wymieszaj . Goracą zalewą polej pulpety . Ostudź .