Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
NiereformowalnyKotKuchcik (45)

Zupa krem z Porów i Cebuli

Bardzo szybkie danie i można je przygotować w wersji dla Wegan

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: dwie
Składniki:
  • por, 2 szt.
  • cebula, 3 szt.
  • bulion, 1 l
  • masło, 1 łyżk.
  • serek topiony, 1 szt.
  • gałka muszkatołowa, 0 szczypta
  • pieprz, 0 szczypta
  • sól, 0 szczypta
  • jogurt naturalny, 100 ml
  •  
Sposób przygotowania

Kroimy białą część pora w talarki, a cebulkę w plasterki. W średniej wielkości rondelku roztapiamy kostkę masła (w wersji dla wegan oliwa) i szklimy na niej cebulę oraz por. Następnie zalewamy bulionem (w wersji dla wegan wrzucamy jarzynkę i zalewamy wodą) i dorzucamy serek (w wersji dla wegan tofu sałatkowe) i gotujemy do momentu rozpuszczenia serka. Następnie blendujemy i dorzucamy przyprawy. Na samym końcu lekko okraszamy jogurtem naturalnym, weganie mogą zakwasić delikatnie sokiem z cytryny, ponieważ kwaskowaty dodatek dobrze przełamuje smak. Na sam koniec dobrze jest upstrzyć przyrumienioną na maśle czerwoną cebulką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650