|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: NiereformowalnyKotKuchcik (45) Zupa krem z Porów i CebuliBardzo szybkie danie i można je przygotować w wersji dla Wegan
Składniki:
Sposób przygotowaniaKroimy białą część pora w talarki, a cebulkę w plasterki. W średniej wielkości rondelku roztapiamy kostkę masła (w wersji dla wegan oliwa) i szklimy na niej cebulę oraz por. Następnie zalewamy bulionem (w wersji dla wegan wrzucamy jarzynkę i zalewamy wodą) i dorzucamy serek (w wersji dla wegan tofu sałatkowe) i gotujemy do momentu rozpuszczenia serka. Następnie blendujemy i dorzucamy przyprawy. Na samym końcu lekko okraszamy jogurtem naturalnym, weganie mogą zakwasić delikatnie sokiem z cytryny, ponieważ kwaskowaty dodatek dobrze przełamuje smak. Na sam koniec dobrze jest upstrzyć przyrumienioną na maśle czerwoną cebulką. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|