Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa z kaczki zupa z kaczki.jpg
Zupa z kaczki
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Zupa z kaczki

Kaczka lub kurczak

  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • kaczka , 150 g
  • włoszczyzna, 50 g
  • marchew, 50 g
  • mleko, 100 g
  • sól, 1 szczypta
  • goździki, 1 szt.
  • liście laurowe, 1 szt.
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • ziemniak, 100 g
  • ryż , 40 g
  •  
Sposób przygotowania

Oczyszczoną kaczkę lub kurczaka pokroić na części, zalać zimnąwodą, posolić i gotować. Dodać warzywa wraz z przyprawami.Po ugotowaniu oddzielić mięso od kości; mięso pokroić i wrzucićdo wywaru. Zupę zabielić mlekiem i doprawić do smaku. Podawaćz ziemniakami, ryżem lub makaronem ugotowanym osobno lub w zupie. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650