Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Sokoły sokoły.jpg
Sokoły
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Sokoły

Słodkie,lekkie przyjemności.

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • cukier puder, 40 dag
  • białka, 8 szt.
  • mąka , 1 łyżk.
  • płatki migdałowe, 3 dag
  • masa kajmakowa, 40 dag
  •  
Sposób przygotowania

Z białek ubić sztywną i lśniącą pianę,dosypując-po 1 -8 łyżek cukru.Delikatnie wymieszać ją z pozostałym cukrem pudrem i mąką.Przełożyć powstałe ciasto do rękawa cukierniczego lyb szprycy i wyciskać na wyścielający blachę natłuszczony papier ciastka w kształcie trójkątów o bokach 8-18 cm i grubości około 0,5 cm.Wyrównać powierzchnię ciastek nożem.Oprószyć wszystkie płatkami migdałowymi i piec 40 minut w temperaturze 120-140 stopni C.Wysuszone trójkaty łączyć parami,przekładając je masa kajmakową lub innym kremem kotowym np.nutellą. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650