Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Babka twarogowa 85.jpg
Babka twarogowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Babka twarogowa

Przed przystąpieniem do robienia babki trzeba zmielić ser i stopić margarynę.

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • jajka, 3 szt.
  • mąka , 40 dag
  • proszek do pieczenia, 1 łyżecz.
  • Śmietana 18% , 1 szkl.
  • ser twarogowy półtłusty , 20 dag
  • Margaryna Palma z Murzynkiem, 20 dag
  • rodzynki, 100 g
  • aromat do ciast, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Jajka utrzeć cukrem, dodać mąkę wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać śmietanę, ser twarogowy, margarynę – wszystko dobrze wymieszać. Dodać rodzynki i aromat zapachowy. Zalać formę do babki i piec w nagrzanym do 180o C piekarniku około 40 – 50 minut. Polewamy polewą czekoladową.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650