Tekst i zdjęcie: KutakNaOtro - Złoty Szef Kuchni (4246) Babka twarogowaPrzed przystąpieniem do robienia babki trzeba zmielić ser i stopić margarynę. |
Czas przygotowania: ponad godzinę
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Przekąska
Sposób przygotowania: pieczone
Liczba porcji: więcej
idealne dla dzieci
jajka, 3 szt.
mąka , 40 dag
proszek do pieczenia, 1 łyżecz.
Śmietana 18% , 1 szkl.
ser twarogowy półtłusty , 20 dag
Margaryna Palma z Murzynkiem, 20 dag
rodzynki, 100 g
aromat do ciast, 1 szt.
Jajka utrzeć cukrem, dodać mąkę wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać śmietanę, ser twarogowy, margarynę – wszystko dobrze wymieszać. Dodać rodzynki i aromat zapachowy. Zalać formę do babki i piec w nagrzanym do 180o C piekarniku około 40 – 50 minut. Polewamy polewą czekoladową.