Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Sałatka ormiańska

Ciekawa i bardzo egzotyczna.

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Liczba porcji: cztery
  • na grilla
Składniki:
  • bakłażan, 1 szt.
  • papryka czerwona, 1 szt.
  • papryka zielona, 1 szt.
  • ogórek , 1 szt.
  • pomidor, 1 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • ocet winny , 2 łyżk.
  • olej, 3 łyżk.
  • sól, 1 łyżecz.
  • czosnek, 2 szt.
  • posiekany koper, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

1.Bakłażana obieramy,kroimy w paski i smażymy na oleju.Papryki i cebulę kroimy w paski i smażymy oddzielnie .Usmażone warzywa mieszamy.Dodajemy sól,przeciśniety przez praskę czosnek,koperek i ocet.Mieszamy.2.Ogórka i pomidora kroimy,dodajemy do sałatki.Mieszamy.Podajemz y frztkami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650