Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450) Sałatka ormiańskaCiekawa i bardzo egzotyczna. |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Przekąska
Liczba porcji: cztery
na grilla
bakłażan, 1 szt.
papryka czerwona, 1 szt.
papryka zielona, 1 szt.
ogórek , 1 szt.
pomidor, 1 szt.
cebula, 1 szt.
ocet winny , 2 łyżk.
olej, 3 łyżk.
sól, 1 łyżecz.
czosnek, 2 szt.
posiekany koper, 1 łyżk.
1.Bakłażana obieramy,kroimy w paski i smażymy na oleju.Papryki i cebulę kroimy w paski i smażymy oddzielnie .Usmażone warzywa mieszamy.Dodajemy sól,przeciśniety przez praskę czosnek,koperek i ocet.Mieszamy.2.Ogórka i pomidora kroimy,dodajemy do sałatki.Mieszamy.Podajemz y frztkami.