Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450)

Sałatka ormiańska

Ciekawa i bardzo egzotyczna.

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Przekąska

Liczba porcji: cztery

na grilla

Składniki:

bakłażan, 1 szt.

papryka czerwona, 1 szt.

papryka zielona, 1 szt.

ogórek , 1 szt.

pomidor, 1 szt.

cebula, 1 szt.

ocet winny , 2 łyżk.

olej, 3 łyżk.

sól, 1 łyżecz.

czosnek, 2 szt.

posiekany koper, 1 łyżk.

Sposób przygotowania:

1.Bakłażana obieramy,kroimy w paski i smażymy na oleju.Papryki i cebulę kroimy w paski i smażymy oddzielnie .Usmażone warzywa mieszamy.Dodajemy sól,przeciśniety przez praskę czosnek,koperek i ocet.Mieszamy.2.Ogórka i pomidora kroimy,dodajemy do sałatki.Mieszamy.Podajemz y frztkami.