Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Sałatka z kalarepki

Można ją przygotować błyskawicznie i jeść bez umiaru.

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • majonez, 1 uncja
  • sok z cytryny, 3 łyżk.
  • oliwa z oliwek, 2 łyżk.
  • ugotowane jajko, 2 szt.
  • szpinak , 100 g
  • rzodkiew (pęczek), 1 szt.
  • kalarepa, 2 szt.
  • sól, 1 łyżecz.
  • pieprz biały, 2 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

1.Kalarepki obrać i pokroić w plasterki,rzodkiewki umyć,osuszyć i również pokroić w plasterki.Świeży szpinak opłukać,osączyć i wrzucić na około 3 minuty na osolony wrzątek.2.Oliwę połączyć z sokiem cytrynowym,1 łyzką przegotowanej wody oraz majonezem.Doprawic solą i białym pieprzem.Warzywa wymieszać,polać sosem i posypać pokrojonymi jajkami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650