Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Francuski kebab kebeby.jpg
Francuski kebab
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Francuski kebab

Oto inna odmiana tego popularnego dania

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • pierś z kurczaka, 70 dag
  • ciasto francuskie, 1 szt.
  • przyprawa do kebabu, 1 szt.
  • olej, 5 łyżk.
  • mleko, 1 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

1.Kurczaka umyj,pokrój w drobną kostkę,posyp przyprawą do kebaba,wymieszaj.Podsmaż na oleju.2.Ciasto francuskie rozmroź,pokrój na kwadraty 6x6 cm.Na każdym nałóż ostudzone mięso,sklej,formując trójkąty.Ułóż na wyłożonej papierem blaszece,posmaruj mlekiem.Piecz około 20 minut w temperaturze 200 stopni C. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650