Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450) Francuski kebabOto inna odmiana tego popularnego dania |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Przekąska
Sposób przygotowania: pieczone
Liczba porcji: więcej
pierś z kurczaka, 70 dag
ciasto francuskie, 1 szt.
przyprawa do kebabu, 1 szt.
olej, 5 łyżk.
mleko, 1 szkl.
1.Kurczaka umyj,pokrój w drobną kostkę,posyp przyprawą do kebaba,wymieszaj.Podsmaż na oleju.2.Ciasto francuskie rozmroź,pokrój na kwadraty 6x6 cm.Na każdym nałóż ostudzone mięso,sklej,formując trójkąty.Ułóż na wyłożonej papierem blaszece,posmaruj mlekiem.Piecz około 20 minut w temperaturze 200 stopni C.