Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450)

Francuski kebab

Oto inna odmiana tego popularnego dania

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Przekąska

Sposób przygotowania: pieczone

Liczba porcji: więcej

Składniki:

pierś z kurczaka, 70 dag

ciasto francuskie, 1 szt.

przyprawa do kebabu, 1 szt.

olej, 5 łyżk.

mleko, 1 szkl.

Sposób przygotowania:

1.Kurczaka umyj,pokrój w drobną kostkę,posyp przyprawą do kebaba,wymieszaj.Podsmaż na oleju.2.Ciasto francuskie rozmroź,pokrój na kwadraty 6x6 cm.Na każdym nałóż ostudzone mięso,sklej,formując trójkąty.Ułóż na wyłożonej papierem blaszece,posmaruj mlekiem.Piecz około 20 minut w temperaturze 200 stopni C.