|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: frater007Szef Kuchni (1330) Kapuśniak ze słodkiej kapustyOd taki sobie kapuśniaczek
Składniki:
Sposób przygotowaniaKapustę, włoszczyznę i marchew rozdrobnić (poszatkować), posolić, dodać do wywaru i gotować. Cebulę pokroić w grube plastry, przypiec, dodać do wywaru. Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do zupy. Zrobić zasmażkę. Zasmażkę i koncentrat pomidorowy dodać do zupy, gdy ziemniaki i warzywa są już miękkie. Zagotować i doprawić do smaku.Uwaga: Zamiast zasmażki można dodać śmietanę rozmieszaną z mąką i koncentratem. Jeżeli przyrządzamy kapuśniak z wkładką mięsa, należy mięso (80 g) gotować razem z warzywami. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|