Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kapuśniak ze słodkiej kapusty Kapuśniak ze słodkiej kapusty.jpg
Kapuśniak ze słodkiej kapusty
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Kapuśniak ze słodkiej kapusty

Od taki sobie kapuśniaczek

  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • wywar z kości, 500 g
  • włoszczyzna, 50 g
  • marchew, 50 g
  • kapusta, 100 g
  • cebula, 10 g
  • ziemniak, 100 g
  • tłuszcz, 20 g
  • mąka , 2 g
  • śmietana, 50 g
  • koncentrat pomidorowy, 20 g
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę, włoszczyznę i marchew rozdrobnić (poszatkować), posolić, dodać do wywaru i gotować. Cebulę pokroić w grube plastry, przypiec, dodać do wywaru. Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do zupy. Zrobić zasmażkę. Zasmażkę i koncentrat pomidorowy dodać do zupy, gdy ziemniaki i warzywa są już miękkie. Zagoto­wać i doprawić do smaku.Uwaga: Zamiast zasmażki można dodać śmietanę rozmieszaną z mąką i koncentratem. Jeżeli przyrządzamy kapuśniak z wkładką mięsa, należy mięso (80 g) gotować razem z warzywami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650