Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Klopsy z warzywami klopsy.jpg
Klopsy z warzywami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Klopsy z warzywami

Ta wersja pulpecików jest smaczna i wykwintna.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: duszone
  • Liczba porcji: cztery
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • natka pietruszki, 2 łyżk.
  • szczypiorek, 2 łyżk.
  • przyprawa do ziemniaków, 2 łyżk.
  • przyprawa do mięsa mielonego, 2 łyżk.
  • musztarda, 1 łyżecz.
  • mąka , 4 łyżk.
  • olej, 3 łyżk.
  • bułka tarta , 3 łyżk.
  • ugotowane jajko, 2 szt.
  • mielony pieprz, 1 łyżecz.
  • sól, 1 łyżecz.
  • przyprawa curry, 1 łyżecz.
  • marchew, 2 szt.
  • papryka czerwona, 1 szt.
  • cukinia, 1 szt.
  • ziemniak, 1 kg
  • mielone mięso, 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

1.Ziemniaki obieramy,myjemy i gotujemy w osolonej wodzie.odcedzamy.Oprószamy przyprawa do ziemniaków i podsmażamy na oleju.2.Paprykę myjemy i usuwamy gniazda nasienne.cekinię i marchewki obieramy i myjemy.Marchewki kroimy w krązki,a paprykę i cukinię w kostkę.Warzywa podsmażamy na oleju.3.Do mięsa wbijamy jajka.Dodajemy bułke tartą,musztardę i szczypiorek.Doprawiamy solą i pieprzem oraz przyprawa do mielonego mięsa.Mieszamy.Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.Obtaczamy w mące.Wkładamy do warzyw i dusimy około 15 minut.W razie potrzeby podlewamy wodą.Wsypujemy curry i natke pietruszki,mieszamy.Podajemy z ziemniakami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650