|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450) Klopsy z warzywamiTa wersja pulpecików jest smaczna i wykwintna.
Składniki:
Sposób przygotowania1.Ziemniaki obieramy,myjemy i gotujemy w osolonej wodzie.odcedzamy.Oprószamy przyprawa do ziemniaków i podsmażamy na oleju.2.Paprykę myjemy i usuwamy gniazda nasienne.cekinię i marchewki obieramy i myjemy.Marchewki kroimy w krązki,a paprykę i cukinię w kostkę.Warzywa podsmażamy na oleju.3.Do mięsa wbijamy jajka.Dodajemy bułke tartą,musztardę i szczypiorek.Doprawiamy solą i pieprzem oraz przyprawa do mielonego mięsa.Mieszamy.Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.Obtaczamy w mące.Wkładamy do warzyw i dusimy około 15 minut.W razie potrzeby podlewamy wodą.Wsypujemy curry i natke pietruszki,mieszamy.Podajemy z ziemniakami. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|