|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KkasienkaAKuchcik (125) Torcik piankowypuszysty torcik
Składniki:
Sposób przygotowania-2,5 galaretki połączyć z 2 szklankami wody,-1,5 galaretki połączyć z 1,5 szklanki wody - ugotować i odstawić w osobnych naczyniach do ostygnięcia.-brzoskwinie posiekać na kawałki-biszkopty ułożyć na dnie tortownicy i posypać większą częścią brzoskwiń-ubić śmietanę i dodać TĘŻEJĄCĄ galaretkę (tę z 2,5 galaretkami).-wylać zawartość do tortownicy i wstawić do lodówki-przybrać pozostałymi owocami-zalać ciasto resztą tężejącej galaretki (jeżeli już stężała za bardzo wystarczy odrobina gorącej wody by ja rozrzedzić). Wlewać na łyżkę nad ciastem by nie porobić w nim dziur.- odstawić do lodówki na min. 2 godziny.Smacznego. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|