Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KkasienkaAKuchcik (125)

Torcik piankowy

puszysty torcik

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Przekąska
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • brzoskwinia w puszce, 1 szt.
  • śmietana 36%, 0.5 l
  • biszkopty okrągłe, 1 szt.
  • galaretka pomarańczowa, 4 szt.
  •  
Sposób przygotowania

-2,5 galaretki połączyć z 2 szklankami wody,-1,5 galaretki połączyć z 1,5 szklanki wody - ugotować i odstawić w osobnych naczyniach do ostygnięcia.-brzoskwinie posiekać na kawałki-biszkopty ułożyć na dnie tortownicy i posypać większą częścią brzoskwiń-ubić śmietanę i dodać TĘŻEJĄCĄ galaretkę (tę z 2,5 galaretkami).-wylać zawartość do tortownicy i wstawić do lodówki-przybrać pozostałymi owocami-zalać ciasto resztą tężejącej galaretki (jeżeli już stężała za bardzo wystarczy odrobina gorącej wody by ja rozrzedzić). Wlewać na łyżkę nad ciastem by nie porobić w nim dziur.- odstawić do lodówki na min. 2 godziny.Smacznego.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650