Tekst i zdjęcie: KkasienkaA - Kuchcik (125)

Torcik piankowy

puszysty torcik

Czas przygotowania: ponad godzinę

Stopień trudności: Średnie

Pora dnia: Przekąska

Liczba porcji: więcej

idealne dla dzieci

Składniki:

brzoskwinia w puszce, 1 szt.

śmietana 36%, 0.5 l

biszkopty okrągłe, 1 szt.

galaretka pomarańczowa, 4 szt.

Sposób przygotowania:

-2,5 galaretki połączyć z 2 szklankami wody,-1,5 galaretki połączyć z 1,5 szklanki wody - ugotować i odstawić w osobnych naczyniach do ostygnięcia.-brzoskwinie posiekać na kawałki-biszkopty ułożyć na dnie tortownicy i posypać większą częścią brzoskwiń-ubić śmietanę i dodać TĘŻEJĄCĄ galaretkę (tę z 2,5 galaretkami).-wylać zawartość do tortownicy i wstawić do lodówki-przybrać pozostałymi owocami-zalać ciasto resztą tężejącej galaretki (jeżeli już stężała za bardzo wystarczy odrobina gorącej wody by ja rozrzedzić). Wlewać na łyżkę nad ciastem by nie porobić w nim dziur.- odstawić do lodówki na min. 2 godziny.Smacznego.