|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: frater007Szef Kuchni (1330) Zupa grzybowaŚwieże grzyby robią swoje
Składniki:
Sposób przygotowaniaWłoszczyznę i marchew ugotować w wodzie lub na wywar z kości. Oczyszczone grzyby pokroić w plastry. Cebulę drobnej pokroić, przysmażyć na tłuszczu, dodać mąkę i grzyby — poddusić. Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do warzyw wraz z podduszoną cebulą i grzybami. Gdy ziemniaki są już miękkie, dodać śmietany rozmieszaną z mąką, zagotować i doprawić zupę do smaku. (Uwaga: Można tę zupę zrobić z grzybów suszonych (10 g). Należy je dokładnie umyć, namoczyć w małej ilości przegotowanej wody, a po 3—4 godz. ugotować i pokroić w paseczki. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|