Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:







Zapisz jako PDF

Bourbonki - przepis bourbonki-ciastka-kawowe-2.jpg
Bourbonki - przepis
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
wwwilovebakeplKuchcik (100)

Bourbonki - przepis

Więcej na www.ilovebake.pl

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • kawa ziarnista, 2 łyżecz.
  • cukier puder, 180 g
  • margaryna, 100 g
  • soda oczyszczona, 1 łyżecz.
  • kakao, 2 łyżecz.
  • mąka , 230 g
  • miód, 2 łyżk.
  • cukier, 100 g
  • masło, 120 g
  •  
Sposób przygotowania

Masło (120g. )razem z cukrem ucieramy na jasną puszystą masę, następnie dodajemy golden syrup (melasę lub miód). Mąkę przesiewamy razem z kakao i sodą, dodajemy do wcześniej powstałej masy i zagniatamy do momentu, aż ciasto będzie zwarte. Ciasto wykładamy na papier do pieczenia ( nie będziemy musieli przenosić ciasta do blaszki, a jest to trudne ) i rozwałkowujemy na grubość ok. 5 mm. Przekładamy do blaszki i przycinamy jeśli ciasto wystaje poza nią. Pieczemy w temp. 160 C przez 20 min. Jeszcze ciepłe kroimy na nieduże prostokąty. Następnie zostawiamy do wystudzenia. Margarynę ucieramy do momentu, aż powstanie gładka masa. Następnie dodajemy przesiany cukier puder, kakao oraz kawę. Ucieramy do powstania jednolitej konsystencji. Masę przekładamy do szprycy cukierniczej lub sztywnego woreczka foliowego z lekko wyciętym rogiem.Na jednym ciastku robimy falę z masy i przykrywamy drugim ciastkiem, lekko dociskamy. Smacznego. Więcej na www.ilovebake.pl 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650