Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:








Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
klosek1981Młodszy Kucharz (250)

Schab pieczony

Dla nie lubiących boczku. Ver1.01.

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Śniadanie
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • schab , 0.5 kg
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  • majeranek, 1 łyżk.
  • jarzynka, 1 łyżk.
  • sól, 1 łyżecz.
  • pieprz, 0.5 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

1.Schab myjemy i osuszamy.2. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z przyprawami i zalewamy olejem tworząc pastę. Smarujemy mięso.3. Zawinięty w folię aluminiową schab wkładamy do zimnego piekarnika na 90 min. 180 st. i progr. góra-dół na dolną półkę.4. Studzimy , wkładamy na noc do lodówki i szamamy. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650