Tekst i zdjęcie: klosek1981 - Młodszy Kucharz (250) Schab pieczonyDla nie lubiących boczku. Ver1.01. |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Śniadanie
Sposób przygotowania: pieczone
Liczba porcji: więcej
schab , 0.5 kg
ząbek czosnku, 2 szt.
majeranek, 1 łyżk.
jarzynka, 1 łyżk.
sól, 1 łyżecz.
pieprz, 0.5 łyżecz.
1.Schab myjemy i osuszamy.2. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z przyprawami i zalewamy olejem tworząc pastę. Smarujemy mięso.3. Zawinięty w folię aluminiową schab wkładamy do zimnego piekarnika na 90 min. 180 st. i progr. góra-dół na dolną półkę.4. Studzimy , wkładamy na noc do lodówki i szamamy.