Tekst i zdjęcie: klosek1981 - Młodszy Kucharz (250)

Schab pieczony

Dla nie lubiących boczku. Ver1.01.

Czas przygotowania: do 30 min

Stopień trudności: Łatwe

Pora dnia: Śniadanie

Sposób przygotowania: pieczone

Liczba porcji: więcej

Składniki:

schab , 0.5 kg

ząbek czosnku, 2 szt.

majeranek, 1 łyżk.

jarzynka, 1 łyżk.

sól, 1 łyżecz.

pieprz, 0.5 łyżecz.

Sposób przygotowania:

1.Schab myjemy i osuszamy.2. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z przyprawami i zalewamy olejem tworząc pastę. Smarujemy mięso.3. Zawinięty w folię aluminiową schab wkładamy do zimnego piekarnika na 90 min. 180 st. i progr. góra-dół na dolną półkę.4. Studzimy , wkładamy na noc do lodówki i szamamy.