Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Zupa grochowa z grzankami

Dla mnie grzanki chyba najważniejsze

  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • pieczywo, 100 g
  • przyprawy, 1 szczypta
  • majeranek, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 2 g
  • tłuszcz, 20 g
  • grochowe puree, 80 g
  • marchew, 50 g
  • włoszczyzna, 50 g
  • wywar z kości, 500 g
  •  
Sposób przygotowania

Włoszczyznę i marchew dodać do wywaru, posolić, dodać majeranek i gotować. W tym czasie przygotować grzanki: pokrojonaw kostkę bułkę zrumienić na rozgrzanym tłuszczu, na wolnym ogniu.Gdy warzywa są już miękkie, puree grochowe rozrobić zimnawodą i dodać do wywaru. Zrobić zasmażkę, dodać do zupy, zagotować — doprawić do smaku.Uwaga: Zupę grochową z wkładką mięsa sporządzamy w podobny sposób. Mięso (80 g) gotujemy razem z warzywami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650