Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
utopistkaKuchcik (140)

Sałatka ze szpinaku i szczawiu

pyszna, lekka, do obiadu

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • sól, 0 szczypta
  • oliwa z oliwek, 1 łyżk.
  • ugotowane jajko, 1 szt.
  • szczaw , 1 szt.
  • szpinak , 1 szt.
  • mielony pieprz, 0 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Polecam kupić szpinak młody w Biedronce (pakowany w torebkach), szczaw do sałatki nadaje się tylko i wyłącznie młody (o niego należy powalczyć na jakimś kleparzu bądź placu z warzywami). Kiedy już skomponujemy produkty - szpinak wrzucamy w całości, szczaw siekamy. Jeśli chodzi o proporcje wszystko zależy od naszego apetytu (ja robię wszystko na oko - nigdy nie pytam nikogo o proporcje). Gotujemy jajko i siekamy dość niedbale. Składniki łączymy, przyprawiamy i polewamy oliwą. Świetne jako dodatek do placuszków wszelkiego rodzaju. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650