Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Tradycyjne ogórki kwaszone Zdjęcie0370.jpg
Tradycyjne ogórki kwaszone
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Madziuska123Kuchcik (56)

Tradycyjne ogórki kwaszone

Idealny dodatek do obiadu ...

  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Przekąska
Składniki:
  • ziele angielskie, 0 uncja
  • liście laurowe, 0 uncja
  • woda, 4 l
  • sól kuchenna, 4 łyżk.
  • czosnek pospolity, 0 uncja
  • koper, 0 uncja
  • korzeń chrzanu, 0 uncja
  • przyprawa do ogórków, 0 uncja
  • ogórek , 20 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Do dużego naczynia wlewamy 4 l. wody. Wsypujemy sól. Przygotowujemy 4 sloiczki litrowe, na których dno wlożymy 1 dużą kalązkę kopru, po 1 lub 2 ząbki czosnku, niewielką ilość przyprawy do ogórków, korzeń chrzanu, dwa ziarenka ziela angielskiego i dwa listki liści laurowych. Następnie wkladamy pionowo po 5 ogórków, tak jak na zdjęciu. Wlewamy do sloiczków roztwór solny czyli zalewę. Dokladnie zakrecamy i czekamy 14 dni aż bd gotowe... ;) A ja życzę smaczneeeegO .! :* 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650