Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
krzychud1Młodszy Kucharz (400)

Pasztet do smarowania

Pasztecik do smarowania pieczywa

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Kolacja
  • Sposób przygotowania: duszone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • słonina, 200 g
  • wątróbka drobiowa, 200 g
  • mięso gotowane, 125 g
  • marchew, 160 g
  • cebula, 4 szt.
  • mielony pieprz, 1 szt.
  • sól, 1 szt.
  • majeranek, 1 szt.
  • gałka muszkatołowa mielona, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

1. Pokrojoną w kostkę słoninę przesmażyć na patelni, dodać cebulę, startą na tarce marchewkę i zmielone mięso z rosołu. Dusić 15min. 2. Dodać wątróbkę i dusić na małym ogniu ok 30 min. Można dolać wody lub bulionu jeśli potrawa jest zbyt sucha 3. Doprawić przyprawami, zmiksować na gładką masę. Wystudzić i wstawić do lodówki na kilka godzin. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650