Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
krzychud1Młodszy Kucharz (400)

Zupa rybna

Zupa rybna z krewetkami i surimi krabowym

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • filet z dorsza, 2 szt.
  • krewetki , 250 g
  • surimi, 200 g
  • kostka rosołowa, 3 szt.
  • marchew, 2 szt.
  • pietruszka, 1 szt.
  • seler, 0.25 szt.
  • por, 0.5 szt.
  • ząbek czosnku, 4 szt.
  • masło, 2 łyżk.
  • papryka czerwona, 2 szt.
  • śmietana, 300 ml
  • przyprawa uniwersalna, 1 łyżk.
  • sól, 1 szt.
  • pieprz, 1 szt.
  • sos sojowy, 1 szt.
  • przecier pomidorowy, 300 ml
  • papryka ostra, 1 szt.
  • majeranek, 1 szt.
  • zioła prowansalskie, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

1. Z kostek rosołowych ugotować bulion. 2. Na maśle przesmażyć krewetki z czosnkiem, wrzucić do bulionu. 2. Na pozostałym maśle usmażyć pokrojone w cienkie paseczki marchewki, seler, pietruszkę i pora, wrzucić do garnka. 3. Przesmażyć pokrojoną w paski paprykę, wrzucić do garnka. 4. Dorzucić do zupy pokrojoną w kostkę rybę i surimi, chwile pogotować. Dodać przecier pomidorowy i śmietanę 30%. Doprawić do smaku przyprawami i sosem sojowym. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650