Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Zapisz jako PDF

Karkówka z patelni Karkówka z patelni.JPG
Karkówka z patelni
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
klosek1981Młodszy Kucharz (250)

Karkówka z patelni

Przepis zaczepnięty ze strony Macieja Kuronia. Pyszota...

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: dwie
Składniki:
  • cząber, 1 szczypta
  • tymianek, 1 szczypta
  • majeranek, 1 szczypta
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  • sok z cytryny, 3 łyżk.
  • sos sojowy, 3 łyżk.
  • miód, 2 łyżk.
  • karkówka, 500 g
  •  
Sposób przygotowania

Karkówkę myjemy, dzielimy na 3-4 kotlety i zbijamy pięścią. Przygotowujemy zalewę: miód, sos sojowy, sok z cytryny, czosnek, przyprawy i sół i pieprz. Wszytsko mieszamy , a następnie zanurzamy mięsko i wstawiamy na co najmniej 2godz. do lodówki. Finalnie smażymy lub grillujemy. Wypróbowane z frytkami i zieloną sałatą. Polecam 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650