Tekst i zdjęcie: klosek1981 - Młodszy Kucharz (250)

Karkówka z patelni

Przepis zaczepnięty ze strony Macieja Kuronia. Pyszota...

Czas przygotowania: do 1 godziny

Stopień trudności: Średnie

Pora dnia: Obiad

Sposób przygotowania: smażone

Liczba porcji: dwie

Składniki:

cząber, 1 szczypta

tymianek, 1 szczypta

majeranek, 1 szczypta

ząbek czosnku, 2 szt.

sok z cytryny, 3 łyżk.

sos sojowy, 3 łyżk.

miód, 2 łyżk.

karkówka, 500 g

Sposób przygotowania:

Karkówkę myjemy, dzielimy na 3-4 kotlety i zbijamy pięścią. Przygotowujemy zalewę: miód, sos sojowy, sok z cytryny, czosnek, przyprawy i sół i pieprz. Wszytsko mieszamy , a następnie zanurzamy mięsko i wstawiamy na co najmniej 2godz. do lodówki. Finalnie smażymy lub grillujemy. Wypróbowane z frytkami i zieloną sałatą. Polecam