![]() |
Tekst i zdjęcie: klosek1981 - Młodszy Kucharz (250) Karkówka z patelniPrzepis zaczepnięty ze strony Macieja Kuronia. Pyszota... |
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: Średnie
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: smażone
Liczba porcji: dwie
cząber, 1 szczypta
tymianek, 1 szczypta
majeranek, 1 szczypta
ząbek czosnku, 2 szt.
sok z cytryny, 3 łyżk.
sos sojowy, 3 łyżk.
miód, 2 łyżk.
karkówka, 500 g
Karkówkę myjemy, dzielimy na 3-4 kotlety i zbijamy pięścią. Przygotowujemy zalewę: miód, sos sojowy, sok z cytryny, czosnek, przyprawy i sół i pieprz. Wszytsko mieszamy , a następnie zanurzamy mięsko i wstawiamy na co najmniej 2godz. do lodówki. Finalnie smażymy lub grillujemy. Wypróbowane z frytkami i zieloną sałatą. Polecam