Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:








Zapisz jako PDF

Polewka Polewka 1.JPG
Polewka
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
klosek1981Młodszy Kucharz (250)

Polewka

Pyszna i bardzo łatwa w przygotowaniu zupa z maślanki.

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • ugotowane ziemniaki, 1 kg
  • cebula, 2 szt.
  • maślanka, 1 l
  • woda, 500 ml
  • Śmietana 18% , 2 łyżecz.
  • mąka pszenna, 2 łyżk.
  • masło, 2 łyżecz.
  • boczek , 100 g
  •  
Sposób przygotowania

Należy zagotować dwie szklanki wody z masłem, w tym czasie maślankę dokładnie wymieszać z mąką i śmietaną, tak aby nie pozostawić grudek i wlać do wrzącej wody z masłem. Wszystko zagotować. Ziemniaki - obrać i ugotować w osolonej wodzie. Podawać ziemniaki na głębokim talerzu zalane zupą. Opcjonalnie na ziemniaki można dorzucić usmażony boczek z cebulką i dopiero wtedy zalać polewką. Smacznego... 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650